Geplaatst door & opgeslagen onder Geen categorie.

Op 2 april a.s. (tweede Paasdag) viert de gemeente Voorst in Teuge zijn 200 jarig bestaan. Het vliegveld is onlosmakelijk verbonden met het dorp en daarom zal op het vliegveld een open dag worden georganiseerd door bedrijven die hun ‘voordeur’ open zetten. De opening van die dag begint om 10:00u in het Dorpshuis, Teuge dat aan De Zanden recht tegenover het Vliegtuighotel ligt. Van daaruit, maar ook rechtstreeks kunnen belangstellenden de hieronder vermelde bedrijven en instellingen bezoeken.

Ook in het dorp Teuge zetten instellingen hun ‘voordeur’ open. De open dag duurt tot 16:00u. Verkeersregelaars zullen ervoor zorgen, dat u wordt doorverwezen naar de toegestane parkeerplaatsen. Voor een aantal (vlieg)activiteiten zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden.

Ervaar wat er te beleven is op vliegveld Teuge. De deuren van onderstaande bedrijven staan voor u open…….

Goof Bakker, De Zanden 61 B, 7395 PA Teuge, dat is de hangar naast het Vliegtuighotel en herkenbaar aan de wanden van glazen doorzichtige stenen. Goof geeft een rondleiding door zijn hangar en daar staat zijn YAK-52 en vliegtuigen die tijdelijk niet in Skydeck kunnen worden gestald.

Nationaal Paracentrum Teuge, De Zanden 11 D, 7395 PA Teuge.
Afhankelijk van de weersomstandigheden en het wolkendek zal er parachute worden gesprongen. (terras van het Paracentrum is te bezoeken via ingang Paracentrum)

Sky Service Netherlands, De Zanden 55, 7395 PA Teuge Onno vd Zee en Daniël van Vliet laten u hun vliegbedrijf zien en voeren rondvluchten uit.

Special Air Services, De Zanden 11 C, 7395 PA Teuge. Gertjan Woudstra en Eveline Vos en hun crew zorgen dat de rondvluchten kunnen worden geboekt en worden uitgevoerd. U wordt van harte welkom geheten via de hangaar van de Vliegclub Teuge aan de grote parkeerplaats die te bereiken via de route naar tevens het adres van Special Air Services waar ook de ‘voordeur’ open staat.

Teuge Airport Tour, De Zanden 11 C, 7395 PA Teuge, gevestigd in de hangar van Special Air Services. Theo Schaefers en Auke Vlietstra, die veel weten over het huidige vliegveld en ook over de historie ervan, leiden u rond over het vliegveld, waarbij u op plaatsen komt waar u normaal niet kunt komen. Zij vertellen u graag wat u tijdens de rondleiding te zien krijgt. Er wordt uitleg gegeven over de geschiedenis van de luchtvaart, de huidige luchtvaart en een uitleg over wat er allemaal voor komt kijken om vliegoperaties te mogen uitvoeren.

The Merlin Inn, De Zanden 137 C, 7395 PG Teuge (Martin Schoonderbeek). he Merlin Inn is een Engelse Pub ingericht zoals het was bij de Royal Air Force zoals het was in WW2. Op het terrein vóór de hangaar wordt een Pilot Base Camp
ingericht met tenten en oude oorlogsvoertuigen en mensen in de kledij van de Royal Air Force van toen. Martin Schoonderbeek heeft een YAK-52 en heeft andere YAK vliegers uitgenodigd om naar Teuge te komen.

Van de Bunte Aviation, De Zanden 27, 7395 PA Teuge. Bert van de Bunte, Ruben Penterman laten u graag hun vliegbedrijf zien, met o.a. gerestaureerde gele Piper Cubs. Dat zijn met linnen bespannen éénmotorige hoogdekkers, waarvan het ontwerp uit de 30 er jaren stamt.

YellowWings Flight Simulator, De Zanden 11 C, 7395 PA Teuge, gevestigd. in de hangar van Special Air Services, laat u kennismaken met de grote luchtvaart. Rob van Viegen en Nico Jurgens en hun crew zijn aanwezig om u mee te laten kijken tijdens een vlucht van hun Boeing 737-800. Ook zal de Cessna 172 flight simulator operationeel zijn. Altijd zelf even echt piloot willen zijn? U kunt met korting een vlucht boeken om zelf net echt een Boeing 737 te vliegen!

 

Omdat de horecagelegenheden op het vliegveld i.v.m. Pasen het druk hebben, zal er in de hangar van Special Air Services mobiele horecaservice aanwezig zijn.

In de middag zal muziekband Cadenza uit Twello de open dag opluisteren met vrolijke muziek.

De horeca Take-Off en The Hangar zijn geopend, maar hebben paasarrangementen op reservering.

In verband met de veiligheid is het luchtvaartterrein buiten de afbakeningen verder niet toegankelijk voor het publiek.