Geplaatst door & opgeslagen onder Geen categorie.

Europese kampioenschappen Parachutespringen op Teuge Van 7 tot en met 12 september wordt op het Nationaal Paracentrum Teuge de Europese Kampioenschappen Parachutespringen gehouden. Gelijk met deze wedstrijd worden 3 World Cup wedstrijden gehouden.

Vanaf 31 augustus zullen de eerste delegaties van ruim 20 landen arriveren. In totaal zullen 350 deelnemers eerst wat trainingssprongen komen maken om vervolgens, na de feestelijke opening op Kasteel Cannenburch te Vaassen op 7 september, met ingang van 8 september aan de wedstrijd te beginnen. De wedstrijden zullen uiterlijk de 12e afgelopen zijn.
De organisatie bestaande uit de staff van het Nationale Paracentrum, onder leiding van manager Simon Woerlee, en specialisten van alle andere para verenigingen in Nederland is inmiddels in volle gang. Alle ruim 350 sporters met hun aanhang zullen in hotels in Apeldoorn en Deventer worden ondergebracht en dagelijks zal er met touringcars worden gependeld om iedereen op tijd op de juiste plaats te krijgen. Naast het clubgebouw van Teuge, de Wolk, zal een groot tentenkamp verschijnen waar alle delegaties zich overdag tussen de sprongen door kunnen ophouden en waar ook de maaltijden genuttigd zullen worden.
De effecten van deze evenementen voor de omgeving zullen merkbaar zijn vanaf 31 augustus. Die dag arriveert een derde vliegtuig en vanaf 7 september zal er zelfs een vierde vliegtuig voor het paracentrum actief zijn.
Wij verwachten dat het vanaf 29 augustus steeds drukker zal worden in de lucht boven Teuge en dat vanaf 31 augustus met het derde vliegtuig het aantal vluchten per dag gestaag toeneemt naar 50 om een climax te beleven vanaf 7 september met zo’n 70 vluchten per dag wat tot zo’n 1000 sprongen per dag zal leiden.
Maar dit alles zal een ongekend schouwspel opleveren boven en rond Teuge, en het spreekt voor zich dat ook een groot aantal bedrijven in de omgeving hun voordeel kunnen doen gedurende dit evenement.
Gezien de effecten voor de omgeving is inmiddels besloten een nieuwe poging om het Nationale record formatiespringen te verbeteren tot tenminste volgend najaar uit te stellen.

Voor meer informatie over parachutespringen in zijn algemeenheid en de EK/WC in het bijzonder zie website van Paracentrum Teuge of info@teuge-airport.nl of 055-3238586.