HAVENDIENST

Openingstijden

Zomer en winter

EHTE Teuge Airport is bijna het gehele jaar geopend van 08:00 tot 20:00 uur (plaatselijke tijd), op voorwaarde dat het in die periode licht is.

Uniforme daglicht periode

Buiten de reguliere openingstijden is het vliegveld geopend tijdens de uniforme daglicht periode (udp). Dat is van 15 minuten vóór zonsopgang tot 15 minuten ná zonsondergang.

Weekends

Op zaterdag is de luchthaven geopend van 09.00u tot 20.00u en op zon- en feestdagen vanaf 10.00u tot 20.00u. Alle tijden zijn de plaatselijke tijden.

Bijzondere openstelling

Voor bepaalde vluchten kan de luchthaven eerder open gaan of langer open blijven. Informatie daarover kunt u opvragen bij de havendienst.

Gesloten

Het vliegveld is gesloten op eerste en tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag.

 

Wist u dat...

Op 20 augustus 2014 de baanaanduidingen van vliegveld Teuge gewijzigd zijn van 09-27 naar 08-26. We nemen de vliegers onder u even mee op herhaling; start- en landingsbanen hebben ´namen´ tussen ´01´ en ´36´ en zijn genoemd naar de kompasrichting, afgerond op tien hele graden. Omdat er in twee richtingen gestart en geland kan worden, zijn er altijd minimaal twee baanrichtingen. Een baan die precies van oost naar west ligt, heet dus 09 (= 90 graden, recht naar het oosten) of 27 (naar het westen). Het verschil tussen de twee baanaanduidingen is altijd 18 (= 180 graden). De baanaanduidingen kunnen in de loop van de tijd wijzigen omdat magnetische polen langzaam verschuiven. Daarom kunnen de namen van de banen af en toe veranderen. Op Airport Teuge was het dit jaar relevant om de namen van de banen te veranderen van 09 – 27 naar 08 – 26. En dat gebeurde op 20 augustus jl. Weer helemaal bij?