Geplaatst door & opgeslagen onder Geen categorie.

Sinds eind 2016 is Yellow Wings Flight Simulator in de hangar van Special Air Services geland. Met een vliegtuigcabine voor 30 passagiers, een levensecht werkende cockpit van een Boeing 737 800 (dezelfde als bijv. Transavia of Corendon), met 180 graden zicht naar buiten en realistiech geluid én een verkeersleiding station, kan Yellow Wings elke vlucht levensecht simuleren.

 

Wat doet Yellow Wings en voor wie?

Voor bedrijven en overheid

training super effectief communiceren en samenwerken

In een groep van 6-8 leden van middel/hoger management wordt een aantal vluchten gemaakt aan de hand van een vluchtplan. Met echte vliegkaarten en ondersteund door de verkeersleiding. Uiteraard gaat het allemaal net iets anders dan in het vluchtplan is beschreven en moeten de piloten én de verkeersleiding het plan bijstellen gedurende de vlucht. Elke deelnemer speelt 6-8 serieuze rollen, deels zoals die ook in het echt worden uitgevoerd. Doel is om talenten bij jezelf en elkaar te ontdekken en te benoemen en tevens de waarde van die talenten per persoon voor het team te ontdekken. Een intensieve dag voor alle deelnemers om echt in de luchtvaartcommunicatie te duiken en het vliegtuig veilig én snel van A naar B te brengen! De duur van deze training is een hele dag van 9 uur.

Teambuilding

Hoe werk je als team met elkaar samen en wat is in die samenwerking belangrijk? Welke rol speelt communicatie hierin? Een ontdekkingstocht naar de manier waarop elke deelnemer dat doet. Ruimte om alle fouten te maken die je kunt, te ontdekken hoe je slimmer communiceert en dat in een luchtige sfeer waar ook veel gelachen mag worden. Wat je ook probeert te leren, het blijft altijd beter in je hoofd zitten, als je met plezier bezig bent. De duur van teambuilding is 5-6 uur en kan op maat worden gemaakt.

Even echt piloot zijn?

Voor mensen die altijd al even echt piloot hadden willen zijn, biedt Yellow Wings hen die mogelijkheid. Met maximaal drie personen kun je in de simulator vliegen als vliegende- en als niet vliegende piloot. De derde persoon helpt de niet vliegende piloot met alle taken, zoals communiceren met de verkeersleiding, navigeren, alle knoppen bedienen en monitoren waar het vliegtuig zich bevindt. Uiteraard is er een vlieginstructeur die alles uitlegt en je de kans geeft zelf te oefenen. We maken gebruik van echte vliegkaarten, checklists en Air Traffic Control. Vanaf een uur te boeken tijdens werkdagen en in het weekend. Ook te verkrijgen als cadeaubon met persoonlijke tekst.

 Piloten zonder baan

Voor piloten die zijn afgestudeerd en wachten op een baan bij een Airliner biedt Yellow Wings de mogelijkheid om vliegvaardigheden bij te houden en uit te bouwen. De simulator wordt gebruikt als proceduretrainer om alle procedures up to date te houden. Per uur te boeken, inclusief instructeur.

 Wil je zelf piloot worden?

Voor middelbare school leerlingen die graag piloot willen worden (en hun ouders), verzorgt Yellow Wings een introductieprogramma in de cockpit. In een programma van twee uur vertelt de instructeur over de opleiding (onafhankelijk van een bepaalde vliegschool) en ga je samen met je ouders zelf vliegen. Op die manier ontdek je of je jezelf wel als piloot in de cockpit ziet zitten en dus of je die opleiding wilt volgen. Je kunt alle vragen stellen die je wilt. Het is een dure opleiding en een goede indruk van de opleiding en het werk van een piloot zorgt ervoor dat je een bewustere keus kunt maken.